HÅMSØ

PATENTBYRÅ

Beskytter dine innovasjoner

You have arrived at the Norwegian version of our domestic website. To visit our international website click here.

Strategisk IP-rådgiving

Ønsker du strategisk IP-rådgivning, ta kontakt med adm. dir. dir. Rasmus Gjesing eller avdelingsleder patent, Krister Mangersnes, for mer informasjon.
 

Møt oss I Kristiansand!Vi er regelmessig på plass hos CoWorks i Kristiansand for å gi råd og veiledning.
Normalt er vi i Kristiansand den første onsdagen i månenden.

Ring oss gjerne på 51 60 51 51 for å avtale tid for møte. Vi er fleksible dersom andre tidspunkt og steder passer bedre.

GründerhjelpHåmsø Patentbyrå AS samarbeider med Kluge advokatfirma om IPR-rådgivning til nyetablerte bedrifter. Vi hjelper spesielt til i forbindelse med patent-, varemerke- og designrelaterte spørsmål.
 

Gå internasjonalt med Håmsø og AIPEX


Som medlem av det europeiske IP-nettverket AIPEX, kan Håmsø Patentbyrå AS tilby internasjonale selskaper forenklet forvaltning av IP-porteføljen.
Patent
Patent gir et unikt konkurransefortrinn. Et nyutviklet produkt sikres mot kopiering og gir deg derved et bedre økonomisk resultat dersom produktet er patentbeskyttet. Med patent hindres andre i å utnytte dine tekniske løsninger.
 
Varemerke
Et varemerke/logo blir forbundet med firmaets produkter eller tjenester. Bruk av varemerker bør derfor være et viktig ledd i markedsføringen. Et innarbeidet varemerke vil gi et betydelig konkurransemessig fortrinn.
 
Design
Et produkts ytre form og utseende kan designbeskyttes. Også deler av et totaldesign, for eksempel hanken på en kopp, kan designbeskyttes. Det samme gjelder ornamenter, f.eks. mønster på klær, skjermbilder, dataikoner o.l.
 

Beskytter sine innovasjoner med Håmsø

Compax har utviklet en avfallskomprimator til toalettrom, og ser salgspotensial langt utenfor Norges grenser. Compax har i samarbeid med Håmsø Patentbyrå søkt om patent i Norge, og vil også søke om patent internasjonalt. Les mer om deres bevisste forhold til IPR her.

Kluge IPR Summit 2019, Bergen 16. oktober

Kluge IPR Summit går av stabelen for første gang i Bergen den 16. oktober 2019. Temaet for årets konferanse er «Teknologirettigheter». Konferansen er rettet mot alle aktører som berøres av rettighetsspørsmål i sin løpende drift, både i lokale markeder og nasjonalt. Konferansetemaet vil belyses fra forskjellige perspektiver, men hovedfokuset vil være IPR som verdidriver for bedriften og dens eiere.

Krister Mangersnes, avdelingsleder patent hos Håmsø patentbyrå, deltar på seminaret og vil sammen med Kyrre Tangen Andersen fra Kluge snakke om strategier og virkemidler når storkonsernet sluker bedriftens teknologi.
 

-Vi beskytter dine innovasjoner!

Håmsø Patentbyrå AS har nærmere 40 medarbeidere. Vi er et internasjonalt team med nesten 50 års erfaring og kunnskap om beskyttelse av imaterielle rettigheter i Norge og utlandet.