Håmsø styrker laget

Alexander Lehmann er ansatt som patentrådgiver hos Håmsø Patentbyrå.

Av Håmsø Patentbyrå

11 juni, 2020

Alexander er opprinnelig fra Berlin, og har nylig avsluttet et PhD program i fysikk ved Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg i Tyskland. De siste to årene av PhD programmet samarbeidet han med en professor ved Universitetet i Stavanger (UiS), og har derfor bodd i Stavanger.

Som del av studiene har Alexander tilegnet seg omfattende kunnskap innen programmering i forbindelse med høyytelses databehandling, hvor det brukes mange prosessorer for å håndtere store datamengder.

– Etter jeg var ferdig med masterstudiet vurderte jeg hva jeg skulle jobbe med, og ble oppmerksom på det tyske patentstyret. Mellom masterstudiet og PhD-studiet hadde jeg praksis hos Siemens. Der jobbet jeg med lover og reglerverk i forbindelse deklarering av farlige stoffer, noe som gav mersmak, forteller Alexander.

Da han var ferdig med PhD-studiet så han en stillingsannonse fra et annet patentbyrå.

– Siden jeg fortsatt ville bo i Stavanger, anbefalte de meg å ta kontakt med Håmsø, og nå er jeg her. Det viser at Håmsø har høy anerkjennelse blant de andre patentbyråene. Selv om vi er konkurrenter er vi også kollegaer, forteller Alexander.

Med Alexander på laget har Håmsø Patentbyrå nå medarbeidere fra hele sju nasjonaliteter; Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Nederland, Portugal og Tyskland.

 

 

Andre innlegg