Financial Times: Håmsø Patentbyrå i Europa-toppen

Financial Times' forskningspartner Statista rangerer Håmsø Patentbyrå som det 8. beste patentbyrået i Europa.

Av Håmsø Patentbyrå

25. august, 2020

Administrerende direktør Rasmus Gjesing (t.v.) og styreleder og leder av patentavdelingen, Krister Mangersnes, mener at utmerkelsen fra Financial Times viser at Norge er internasjonalt konkurransedyktige innen beskyttelse av immaterielle rettigheter (IP).

– Håmsø Patentbyrå har alltid lagt stor vekt på å levere høy kvalitet på tjenestene vi tilbyr våre kunder. Denne utmerkelsen fra Financial Times viser at vi lykkes med dette og at våre tjenester verdsettes og anerkjennes både i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør Rasmus Gjesing.

Håmsø nummer 8 av 160 anbefalte patentbyråer

Basert på innspill fra 2900 patentrådgivere og kunder i hele Europa, har Financial Times sin forskningspartner Statista rangert selskaper og patentrådgivere innen seks teknologiområder. Totalt 160 patentbyråer ble anbefalt, og helt i toppen, på åttendeplass, er Håmsø Patentbyrå. De anbefalte patentbyråene ble tildelt en topprangering i henholdsvis gull for «anbefales veldig ofte», sølv for «anbefales ofte» eller bronse for «anbefales» i hver av de seks teknologiområdene.

Topprangering i alle kategorier

– Vi er det eneste norske patentbyrået med topprangering. Vi har fått gull eller sølv i alle de seks teknologiområdene. Vi har fått gull i kategoriene materialer og nanoteknologi, sølv i kategoriene kjemi og farmasi, mekanisk konstruksjon, bioteknologi og mat, og elektrisk konstruksjon, forteller Krister Mangersnes, leder av patentavdelingen hos Håmsø Patentbyrå.

Etter at kåringen ble offentliggjort i Financial Times, har Håmsø Patentbyrå fått flere henvendelser fra utenlandske selskap som ønsker å samarbeide. Det er også pågang fra utenlandske rådgivere som er interesserte i jobb hos Håmsø Patentbyrå. 

Håmsø hjelper næringslivet

Håmsø Patentbyrå er spesialist i å hjelpe næringslivet med å beskytte deres oppfinnelser, design og varemerker. Patentbeskyttelse er et krevende fag som kombinerer teknisk kunnskap, juss og forretningsutvikling. I en verden med økt globalisering og økt konkurranse er beskyttelse av immaterielle rettigheter (IP) viktigere enn noen gang.

– Bedrifter kan øke sin fortjeneste ved å beskytte sine oppfinnelser, design og varemerker, fordi eneretten dette gir kan hindre kopiering. I tillegg til å beskytte egne verdier, er det også viktig for bedrifter å unngå inngrep i andres rettigheter. Der kan Håmsø Patentbyrå bidra med å undersøke handlingsrommet i forbindelse med en spesifikk teknologi ved å gjennomføre en såkalt freedom to operate (FTO) vurdering, forklarer Mangersnes.

Håmsø er internasjonalt konkurransedyktig

Håmsø Patentbyrå har flere store utenlandske og internasjonale selskap som kunder, i tillegg til mange norske selskap. Dette skyldes at Håmsø Patentbyrå også internasjonalt er konkurransedyktig, både på pris og kvalitet. Som nordisk partner i det internasjonale IP-nettverket AIPEX kan Håmsø Patentbyrå tilby kunder en forenklet forvaltning av store internasjonale IP-porteføljer.

Håmsø har et internasjonalt team med 15 rådgivere som innehar allsidig kompetanse. Det gjør Håmsø godt rustet til å hjelpe små og store bedrifter med å beskytte deres innovasjoner, uansett fagfelt.

– Vi har den nødvendige kompetansen til å bistå kundene i alle aspekter innen IP-beskyttelse, sier Mangersnes.

70 år med kvalitet og kontinuerlig vekst

Håmsø Patentbyrå ble etablert i 1950 og har hovedkontor i Sandnes i Rogaland. Bedriften har 35 ansatte og et høyt kvalifisert rådgivningsteam som representerer åtte nasjonaliteter. Håmsø Patentbyrå har i alle år hatt kontinuerlig vekst og hadde i 2019 en omsetning på 81 millioner kroner. Håmsø Patentbyrå flytter i nær framtid inn i nye og moderne lokaler på Forus, mellom Sandnes og Stavanger.

For ytterligere informasjon, kontakt administrerende direktør Rasmus Gjesing, tlf. 451 17 862, e-post: rasmus.gjesing@patent.no

Du kan lese omtalen i Financial Times her. 

 

Filer til nedlasting

Pressemelding PDF

Bilde av Rasmus Gjesing og Krister Mangersnes.

Logo Håmsø Patentbyrå.
Horisontal png

Andre innlegg

Håmsø Patentbyrå er nominert til Managing IP Awards 2024

Håmsø Patentbyrå er nominert til Managing IP Awards 2024

Managing IP Awards-programmet er dedikert til å hedre enestående bidrag og fremskritt innen immaterielle rettigheter fra det foregående året. Prisene anerkjenner fremragende arbeid innen en rekke områder innen immaterielle rettigheter i over femti juridiske...